BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YAKEM İtalya Ziyareti

Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Erman M. Demir, merkezimizin ALFinMOTION projesi kapsamında  Fondazione Sagnata Turin/İtalya'da "Yaratıcı Endüstrilerde Sürdürülebilirlik" konulu çalışma haftasına katıldı.

Bu değerli ziyaret sırasında, kurumlar arası işbirliği ile birlikte yaratıcı endüstrilere yönelik eğitim programları geliştirme ve kurumsal ziyaretler gerçekleştirme fırsatı bulundu.

Proje kapsamında, YAKEM'in TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi üyeliği bağlamında, Fondazione Compagnia di San Paolo, Camera di Commercio di Torino ve Film Commission Torino Piemonte gibi sivil toplum kuruluşları ve sektör organizasyonları ile işbirliği görüşmeleri, Circolo del Design, Museo dell'Automobile Torino, Museo Nazionale del Cinema ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca, araştırma projeleri ve öğrenme işbirlikleri kapsamında Politecnico di Torino ve University of Turin ilgili bölümleri ile toplantılar düzenlendi.

Bu verimli ziyarette, YAKEM'in uluslararası işbirliklerinin mevcut durumu ve potansiyeli memnuniyetle karşılanmış ve pek çok ortak proje ve çalışmanın temelleri atılmıştır. Çalışma, yaratıcı endüstriler alanında bağlantılarımızı daha da güçlendirmek ve uluslararası kültür arenasında Başkent Üniversitesi?nin adından daha fazla söz ettirmek için gerçekleştirilen önemli bir adımdır.