BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YAKEM Uluslararası Yaratıcı Endüstriler Forumunda

YAKEM Uluslararası Yaratıcı Endüstriler Politikaları Forumunda ülkemizi temsil etti.

Uluslararası Yaratıcı Endüstriler Politikaları Forumu (International Policy Forum of the Creative Industries) 24 Kasım 2022 Perşembe günü İstanbul, Zorlu PSM, Sky Lounge'da gerçekleştirildi. 

Forum, Yaratıcı Endüstriler Politikası ve Kanıt Merkezi (Creative Industries Policy and Evidence Centre) tarafından güncel bir raporda önerilen 11 temel eylem çerçevesinde kültürel ve yaratıcı endüstrilerdeki mevcut gelişmeler ve fırsatların anlaşılmasını artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, Birleşik Krallık, Avrupa ve Türkiye'den en iyi uygulama örnekleri sunarak Geniş Avrupa'da yaratıcı ekonominin büyümesini desteklemek amaçlı konuşmalar ve tartışmalar gerçekleştirildi. 

Başkent Üniversitesi YAKEM’den Dr. Erman M. Demir’in Türkiye’deki yaratıcı ekonominin durumu ve politikaların işleyişini aktarmak üzere ülkemizden tek konuşmacı olarak katılmıştır.  Türkiye'den deneyimler ve çalışma örnekleri uluslararası hedef uzman ve araştırmacıların dikkatine sunulmuş, özellikle Türki Cumhuriyetlerin Yaratıcı Endüstriler alanındaki kurumları ve uzmanları ile faydalı bir ilişki geliştirilmiştir.

Yaratıcı Endüstriler Uluslararası Politika Forumunu buradan izleyebilirsiniz.