BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

Telif Hakları Genel Müdürlüğü İş Birliği Protokolü

Başkent Üniversitesi,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile telif hakları alanında önemli bir işbirliğine imza attı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla, “Telif Hakları Eğitim Merkezi Tanıtım Toplantısı ve Üniversitelerle İşbirliği Protokolü İmza Töreni” 10 Temmuz 2019’da gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (YAKEM) telif hakları ve yaratıcı kültür endüstrileri alanlarındaki faaliyetleri ile katkı sunması beklenen işbirliği protokolü Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafından imzalandı.

Protokol, Türkiye’de telif hakları konusunun yürütülmesiyle yetkili ve sorumlu kamu birimi olan Bakanlık Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve bünyesinde faaliyet gösteren Telif Hakları Eğitim Merkezi ile bilgi transferi, deneyim aktarımı, ortak veri ve kaynak kullanımı, birlikte eğitim ve akademik yayın gibi işbirliği başlıklarında somut bir ilk adımdır.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen törene Başkent Üniversitesi’nin yanında, Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi rektör ve rektör vekilleri ile YÖK, Türkiye Adalet Akademisi, Talim Terbiye Kurulu, Türk Patent ve Marka Kurumu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılmıştır.