BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YAKE100 Engelsiz Oyun Geliştirme Çalıştayı

Başkent Üniversitesi ile Etimesgut Belediyesi arasında gerçekleştirilen ENMEK iş birliği protokolü kapsamında, Etimesgut Belediyesi Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 'Engelsiz Oyun Çalıştayı' oyun sunumları ve ödül töreni 3 Temmuz 2019'da gerçekleştirildi.

Tören, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal'ın konuşmalarıyla açıldı. Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tolungüç Başkent Üniversitesi'nin yerel yönetimler ile iş birliğinde YAKEM'in katkıları ve yaratıcı endüstri düşüncesinin önemine vurgu yaptı. Yapılan çalışmaları ve oyunları sunan Dr. Erman Demir ise Etimesgut Belediyesi ile iş birliğinin önemini belirterek; 'Amacımız kültürü taşıyan ve kültürün bir parçası olan oyun kavramını sosyal öğrenme amaçlı kullanmak, sosyal ihtiyaçlara özgün çözümler sunmaktır.' ifadelerini kullandı.

Törende Başkent Üniversitesi öğrencilerinin Yaratıcı Kültür Endüstrileri (YAKE100) dersi kapsamında geliştirdikleri dört özgün kutu oyunu tanıtıldı. Oyunlar kullanılmak üzere Etimesgut Belediyesi Sacettin Gürbüz Engelsiz Yaşam Merkezi'ne teslim edildi.