BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

CyberCulture Projesi Açılış Töreni Gerçekleşti

Bilkent CYBERPARK'ın Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) iş birliğiyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile yürüttüğü CyberCulture Projesi açılış töreni 25 Mayıs 2022 saat 14.00'de gerçekleşti.

Açılış törenine Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Ali Haberal, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Kürşat Aydoğan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Sn. Ziya Taşkent, Bilkent CYBERPARK Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Tunç Batum katılımları ve açılış konuşmalarını gerçekleştirmesiyle Ankara Teknoloji Merkezi’nde CyberCulture Projesi tanıtıldı. Prof. Dr. Ali Haberal CyberCulture Projesi’nin yaratıcı kültür endüstrileri alanında kendini geliştirmek ve kariyer planlamak isteyen genç girişimcilere yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek bu projenin aynı zamanda ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı. Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin projenin tanıtımını yaparak, proje hakkındaki detayları aktardı.

Açılış konuşmalarının devamında, projenin ana ortağı olan Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Dr. Erman Demir’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Dijitalleşme’ başlığında söyleyişi gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Proje Eğitim Daire Başkanı Emire Çete ve TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ali Ata Kavame yaratıcı kültür endüstrileri ve dijitalleşmenin geleceği ile ilgili bilgi ve görüşlerini aktardılar.

CyberCulture programına başvurular 25 Mayıs 2022 tarihi itibariyle alınmaya başlayacak ve başvurular 31 Aralık’a kadar açık olacaktır.

Proje detayları ve başvuru formu için: culture.cyberpark.com.tr

İletişim adresi: culture@cyberpark.com.tr