BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

Global Board Game Çalıştayı III. 2018

YAKEM koordinasyonunda,  “Global Board Game” çalıştayı, San Diego State University, ABD ve Abertay University, İngiltere ortaklığında başladı. Nisan 2018’de tamamlanacak çalıştay kapsamında Amerika, İngiltere ve Başkent Üniversitesinden oluşturulan öğrenci çalışma grupları yeni bir masa oyunu geliştirecek, tasarlayacak ve satış planlamasını gerçekleştirecekler.

İlk buluşma 17 Ocak Çarşamba günü Başkent Üniversitesi, Sanat Cafe’de gerçekleştirildi. Tanışmanın ardından projenin işleyişi hakkında bilgi verildi, katılımcıların soruları yanıtlandı, programda değerlendirilmek üzere beklentileri alındı.

Çalıştay kapsamındaki ilk eğitim içeriği katılımcılarla 31 Ocak Çarşamba günü iki oturumluk bir programla paylaşıldı, çalışma takviminin üzerinden geçildi. İlk oturumda Dr. Erman Demir yaratıcı endüstriler, girişimcilik, uluslararası girişimcilik üzerine temel kavramları aktardıktan sonra, çalıştay sürecinde kullanılacak formlar, ideator hesabı gibi araçları örneklerle aktardı. İkinci oturumda Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman oyun kavramını genel bir çerçevede ele aldıktan sonra, kutu oyunu tasarımında dikkat edilmesi gerekenler ve kutu oyunu oluşturan unsurlar üzerinde durdu.