BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YAKEM Kreatif Ekonomi Zirvesi Katılımı

26-27 Nisan 2024 tarihlerinde Başkent Üniversitesi YAKEM’in üyesi olduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen “Kreatif Ekonomi Zirvesi” gerçekleşti.


Başkent Üniversitesi YAKEM’in üyesi olduğu TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından bu yıl 26-27 Nisan 2024 tarihinde ilki düzenlenen Kreatif Ekonomi Zirvesi, kreatif endüstrilerin ekonomik etkileri, devlet destekleri, yapay zeka, inovasyon, ihracat odaklı ticaret ve Türkiye’nin kreatif endüstrilerdeki hakim rolü gibi önemli konuların ele alındığı panellerle gerçekleşti.


YAKEM Müdürü Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman, Kreatif Endüstriler Eğitimi ve Araştırmaları Çalıştayı’na panelist olarak katılım gerçekleştirdi. Merkezimiz Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Erman M. Demir, davetli konuşmacı olarak “Kamu Politikaları ve Yaratıcı Ekonominin Gerçekleri” başlıklı konuşmasının yanı sıra, “Türk Cumhuriyetleri Kreatif Endüstriler Potansiyeli” paneli moderasyonu ve “Kreatif Endüstrilerde Eğitim ve Araştırma Çalıştayı” raportörü olarak görev aldı.


Yaratıcı endüstriler alanında çalışan akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede 3 üniversite rektörü, dekanlar ve araştırma merkezi müdürlerinin de arasında olduğu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 60 akademisyen yer aldı. Sektör temsilcileri, genç yaratıcı girişimciler, yerel yönetimler, uluslararası konuklar, sivil toplum ve kamu kuruluşlarından üst düzey yöneticiler ve alan profesyonelini buluşturan zirve sonuç bildirgesi sunumu ile tamamlandı.