BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

Mesleğim Kültürüm Projesinin Açılışı Gerçekleşti

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliği ile yürütülmekte olan Mesleğim Kültürüm: Kültürel Üreticiler için Girişimcilik ve Kariyer Gelişimi Projesi açılış töreni 2 Ağustos saat 11.00’de Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Açılış törenine Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ATO İnovasyon Danışmanlık Eğitim (IDEA) A.Ş Genel Müdürü Gaye Yardımcı, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Çetinkaya, SERÇEV vakfı, ATO Meclis ve Komite Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un açılış konuşmaları ile birlikte başlayan törende, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, bugün burada önemli bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Mesleğim Kültürüm: Kültürel Üreticiler için Girişimcilik ve Kariyer Gelişimi projesinin Türkiye’de Yaratıcı Endüstrilerinin gelişmesi adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Bu proje sayesinde, Türkiye’nin küresel pazarda yer edinmesi için niş bir alanda ilk adım olduğu vurguladı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu, bu projenin Mesleki Eğitime yaratıcı ekonomi bakış açısını tanıtan ilk proje olduğunu vurgulayarak, bu proje ile birlikte mesleki ve teknik eğitim alanında Türkiye’ye ivme kazandırmayı, eğitmen ve öğretmenin öğrettiği sanat ve zanaate değer katmayı amaçladıklarını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 20 yıldır gençlere yönelik birçok projede, altyapı, mevzuat ve içerik olarak pek çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, gençlerin yaratıcı kültür endüstrileri alanında da güçlendirilmesini ve teşvik edilmesini istediklerini söyledi. Başkent Üniversitesi YAKEM’den Dr. Erman Demir Mesleğim Kültürüm projesinin ana amacının Türkiye’deki Yaratıcı Kültür Endüstrilerinin eğitim düzeyinde desteklenmesi ve kültürel girişimciliğin geniş bir kitleye yaygınlaştırılmasını söyleyerek, proje hakkındaki detayları ve iş paketlerini katılımcılara aktardı. 

Program devamında, Başkent Üniversitesi YAKEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman'ın moderatörlüğünde, Çankaya Evleri Kurs Programı mezunu Zehra Doğan, Altındağ Belediyesi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi Kurs Programı mezunu Melike Atak ve Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Kurs Programı mezunu Özgür Dönmez’in Başarı Hikayeleri söyleşisinde, bu kurslar sonrasındaki girişimlerini aktardılar. Program Başarı Hikayeleri söyleşisi katılımcısı mezunlar için hazırlanan teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sonlandı.