BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YKE ve Telif Hakları Paneli Gerçekleştirildi

YAKEM “Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Telif Hakları Paneli” serisi “Güncel Gelişmeler Işığında Sinema ve Radyo/TV Sektörüne Genel Bakış” başlıklı birinci panelle başladı.

Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) ev sahipliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 20 Mart 2019 günü “Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Telif Hakları Panel” serisinin birincisi “Güncel Gelişmeler Işığında Sinema ve Radyo/TV Sektörüne Genel Bakış” başlığı altında yapılmıştır. Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü Avni Akyol Konferans salonunda yapılan panel YAKEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tolungüç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent ve Başkent Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Recep Tayfun’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek İmirlioğlu’nun sunumları ile konunun akademik ve kavramsal çerçevesine kısa bir giriş yapılmıştır.

Yaratıcı kültür endüstrileri alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların fikri mülkiyet haklarının ve yapılan son hukuki düzenlemelerin akademi, sektör temsilcileri ve öğrencilerin dikkatine sunulduğu panel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan Özgür Semiz’in moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Panelistler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emire Çete, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Özdenören, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) Hukuk Müşaviri Kaan Koçali, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Yetim ve Fikri Mülkiyet Hakları Uzmanı Avukat Lütfiye Akgül Su, katılımcılara güncel konular ve düzenlemeler ile ilgili bilgi ve görüşlerini sunmuştur.

Yaratıcı kültür endüstrilerinin en önemli bileşeni olan insan kaynağını geliştirmek amacıyla yükseköğretim öğrencileri ve akademisyenlerini; kamunun çalışmaları ve sektörün gündemiyle tanıştıran toplantı, Başkent Üniversitesi mensubu ve misafiri katılımcıların soru ve görüşlerinin tartışıldığı bölüm ile son bulmuştur.