BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YAKEM Üstün Yetenekli Öğrenciler Sempozyumun'da

25 Kasım 2023 tarihinde, Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) Müdürü Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman, Batıkent Kavram Koleji ve Üstün Yetenekli Çocukları Destekleme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen I. Üstün Yetenekli Öğrenciler Sempozyumu'na katıldı.

Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından, etkinlikte davetli konuşmacı olarak yer alan YAKEM Müdürü, Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman, "Yaratıcılık Yaklaşımının Gelişim Süreçlerine Etkisi" başlığı altında, özel yetenekli öğrencilerin gelişim ve eğitim süreçlerinde yaratıcılığın teşvik edildiği öğrenme modellerinin kullanımının etkilerine dair önemli bilgiler paylaştı. UYCED Yönetim Kurulu Üyesi Berna Bilen moderatörlüğünde, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İnayet Aydın da "Alternatif Okullar ve Üstün Yetenekli Çocuklar" başlığıyla bu okullara uyum süreçlerini düzenleme ve sosyal ortamlarını şekillendirme konusunda bilgi verdi. 

Sempozyum, Koru Tera Aile Danışma Merkezi Psikolojik Danışmanı Yahya Ünaldı, Memorial Ankara Psikologu Eda Atay ve Yenimahalle BİLSEM Müdürü Memiş Kılıç'ın konuşmalarıyla devam ederek sona erdi.