BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

CyberCulture Projesi Lansman Etkinliği

CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi Kapanış Toplantısı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Erel ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu'nun katılımlarıyla beraber 22 Mart 2023 tarihinde, Bilkent CYBERPARK yerleşkesinde gerçekleştirildi. 

Yaratıcı kültür endüstrileri alanında kariyer planlayan genç girişimcilerin ve sanatçıların dijital kültürel girişimcilik ile tanışmasını sağlayan CyberCulture projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Erel ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu'nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, CyberCulture programı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri katılımcılara aktardı. Eğitim ve mentorluk süreçlerini tamamlayan girişimciler program sonunda ortaya çıkardıkları eserleri, iş modelleri ve gerçekleştirdikleri ticari süreçlerinin tanıtıldığı bu etkinlikte, program bünyesinde geliştirilen Artie, Mutrivia, Eneftimbu, Lifeng ve Okuma Adası projeleri misafirlere sunuldu. 

CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi Kapanış etkinliğine katılım gösteren katılımcılarımıza teşekkür ederiz.