BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

Digital Culture Ideathon: Fikir Atölyesi Etkinliği

Başkent Üniversitesi YAKEM'in proje ortağı olduğu CyberCulture projesinde bir güzel adım daha geride kaldı. Dijital Kültürel Girişimcilik kavramını yaygınlaştırmak ve genç yeteneklere aktarmak amacıyla tarafından ilki düzenlenmiş olan "Digital Culture Ideathon: Fikir Atölyesi "19 – 20 Kasım 2022" tarihlerinde Ankara Teknoloji Köprüsü’nde gerçekleşti. 

Digital Culture Ideathon: Fikir Atölyesi etkinliği Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, YAKEM’den Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman ve Prof. Dr. Veysi İşler’in açılış konuşmaları ile başladı. Etkinliğin ikinci gününde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara Teknoloji Köprüsü’nü ziyaret ederek gençlerin fikirlerini dinledi. İnaltekin tarafından Digital Culture Ideathon'un içeriği ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erman Demir'den Yaratıcı Endüstrilerin önemi konusunda bilgi alan Yavaş, dijital kültürel girişimlerin kente ve ülkeye katkı potansiyelini vurguladığı konuşmasının ardından gençlerin iş fikirlerini ve önerilerini dinledi.

YAKEM’in desteklediği bu etkinlikte Başkent Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ve üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Zeynep Topuz tarafından sunulan Marco Games ekibi 3'üncülük ödülü kazanması ile ayrıca gurur duyduk.