BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi

 

YKE ve Telif Hakları Paneli II. 2019

YAKEM “Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Telif Hakları Panel” serisinin ikinci panelinde “Yazılım Sektörü” ele alındı.

Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) ev sahipliğinde Kültür Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ilk paneli Mart 2019da yapılan “Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Telif Hakları Panel” serisinin ikincisi Güncel Gelişmeler Işığında Yazılım Sektörüne Genel Bakış alt başlığı ile gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi kampüsünde “yazılım sektörü” teması ile 27 Kasım 2019 Tarihinde gerçekleştirilen panel YAKEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tolungüç’ün açılış konuşması ve Dr. Erman M. Demir’in “Yaratıcı Endüstriler ve Dijitalleşme” sunumu ile başladı.

Doç. Dr. Nihan Gider Işıkman tarafından açılışı yapılan panel aşamasında moderatörlüğü  Av.Dr.Öğr.Üyesi Dilek İmirlioğlu üstlenirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve KİFAÇ Sözleşmesi İrtibat Kişisi Belgin Aslan, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve VL Media İş Geliştirme Direktörü Özgür Karayalçın, Başkent Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Emek Barış Kepenek ve bulut tabanlı e-ticaret sitesi Ganipara.com kurucusu Bora Ünal da panelistler olarak yer aldı. Panel oturumunda yazılım ve oyun sektörlerinin Türkiye’deki gelişimi, telif hakları alanında bu sektörlerin ihtiyaçları, yazılım alanında eser sahipliği ve telif hakları konusunda uygulamalar ve ilgili mevzuat aktarıldı, geleceğe dönük bilgi alışverişi yapıldı.

Yaratıcı kültür endüstrilerinin en önemli bileşeni olan insan kaynağını geliştirmek amacıyla Başkent Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerini; kamunun çalışmaları ve sektörün gündemiyle buluşturan etkinliğe Başkent Üniversitesi mensubu ve misafiri katılımcıların soru ve görüşlerinin alınmasıyla son verildi.