Türk Tarihi Temalı Oyun Geliştirme Projesine Öğrencilerimizin Katılımını Bekliyoruz

Proje Başkent Üniversitesi ile Etimesgut Belediyesi arasında gerçekleştirilen ENMEK işbirliği protokolü kapsamında, Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (etiSEM) işbirliği ile İLF300 Yaratıcı Kültür Endüstrileri ve Oyun Geliştirme dersi (tüm üniversiteye açık seçmeli, üç kredi/beş AKTS) içeriğine koşut olarak yürütülecektir. Proje 2021-22 Güz dönemi boyunca sürecek, katılım belgesi töreni ise dönem sonu sınavları sonrasında yapılacaktır.

Projede 2021 yılında açılan Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’ndaki tema eserler ve sergilerden esinlenerek özgün kutu oyunları geliştirilmesini hedeflenmektedir. Müzede kağan ve hatunlar, Türk devleti kurucuları, Selçuklu sultanları, Osmanlı padişahları, Kurtuluş Savaşı komutanları, büyük Türk düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden fikir adamlarını ve Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair, yazar ve sanatçılarını temsil eden heykeller ile birlikte pek çok destan ve tarihi anın kompozisyonları, dev panoramik resimler ve 4 farklı Atatürk heykeli yer almaktadır.

Projenin konusu Türk Tarihini zengin bir şekilde aktaran müzede sergilenen eserlerden esinlenerek oyun dramatik bileşenleri (karakterler, hikayeler, meydan okumalar, oyun dünyaları vb.) geliştirmek ve bunları tam işlevli kutu oyunlarına dönüştürmektir. Dönem boyunca  ihtiyaç analizi, oyun geliştirme ve oyun bileşenleri konularında teorik ve pratik bilgiler verilecektir. Katılımcı öğrenciler oyun fikri, mekaniği ve bileşenlerini içeren konsept dökümanı (dersi alanlar için ara sınav) ve oyun taslağı (dersi alanlar için final) hazırlayacaktır. Fikir geliştirme ve oyunların grafik tasarımı konularında destek verilmekte ve taslağı tamamlanan oyunların baskı masrafları (kutu, tabla, kart vb.) karşılanmaktadır. Ders içeriğinin detayları katalogda yer almaktadır.

(Afiş eklenecek)